HTT-tavarantarkastaja

Tavarantarkastajan esittely

Kuka olet, HTT-tavarantarkastaja?


Olen Kari Raittila, keskuskauppakamarin valtuuttama HTT-tavarantarkastaja.

Mikä on tarkastusryhmäsi?


Rakennustyö ja -tarvikkeet – 3.3.5 Pintarakenteet. Toinen ja tarkempi kuvaus on rakennuksen märkätilat.


Keitä ovat HTT tavarantarkastajat?


HTT-tavarantarkastajat ovat parhaita ammattilaisia alallaan sekä puolueettomia asiantuntijoita, joiden tehtäviin kuuluu tavaran tai palvelun tekninen tarkastus. Heidän toimintansa on valvonnan alaista. Tarkastajat toimivat huolellisesti ja ehdottoman puolueettomasti noudattaen tavarantarkastusta koskevaa
ohjesääntöä. He ovat antaneet oikeudessa tavarantarkastajan vakuutuksen.


Missä tilanteessa saattaisin tarvita HTT-tavarantarkastajaa?


Keskuskauppakamarin valtuuttama HTT-tavarantarkastaja pyydetään tyypillisesti silloin paikalle, kun kahdella osapuolella on syntynyt erilainen näkemys esim. tehdyn työn teknisestä laadusta. Tavallisesti osapuolet sopivat, että välttyäkseen oikeuskäsittelyiltä, pyydetään paikalle puolueeton tekninen tarkastaja, jonka näkemykseen kumpikin osapuoli sitoutuu.


Mitä HTT-tavarantarkastaja tekee?


HTT-tavarantarkastajalta saa puolueettoman ja perustellun asiantuntijan näkemyksen tavarantarkastuskertomuksen muodossa. Kun kyseessä on ulkopuolinen asiantuntijanäkemys, päästään riitatilanteissa useimmiten sovintoon.


HTT-tarkastus tilataan esimerkiksi silloin, kun tarvitaan puolueeton arvio automaalauksen asianmukaisuudesta, kylpyhuoneen vesieristyksen normienmukaisuudesta tai tuotantolinjan toiminnasta siltä osin, vastaako toiminta siitä sovittua. 


Miksi pitäisi valita HTT-tavarantarkastaja eikä muu asiantuntija?


Lähtökohtaisesti asiantuntijana voi toimia osaamis- ja koulutustaustasta riippumatta kuka tahansa, mutta HTT-tarkastajan ammattitaito on varmennettua ja toiminta valvottua. HTT-tarkastuksen perustana on niin ikään puolueettomuus.

Hyödyllisiä linkkejä ja lisätietoa:

https://kauppakamari.fi/tavarantarkastus  

https://kauppakamari.fi/tavarantarkastus/kysymyksia-ja-vastauksia


Kysy ihmeessä lisää, vastaamme mielellämme tiedusteluihin! Tutustu myös yrityksemme muuhun toimintaan.